Koppel: mõningaid investoreid TeliaSonera pakkumine ei rahulda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel.
Peeter Koppel. Foto: Postimees

Kindlasti on mingi hulk aktsionäre, kes selle pakkumisega rahul ei ole, lausus SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel TeliaSonera avalikku pakkumist kommenteerides.


«Olen veendunud, et mõningate institutsionaalsete investorite jaoks ei ole see pakkumine piisavalt hea ning nendele ei kuulu mitte ainult 100 aktsiat,» ütles Koppel.

Tema sõnutsi ei ole ka päris võimatu, et kordub väiksemas mastaabis Hansapanga kunagine stsenaarium, kus Swedbank tegi algselt pakkumise madalama hinnaga, kuid hind, millega aktsiad reaalselt kätte saadi, oli teine.

Eesti riigile kuulub  33 346 464 Eesti Telekomi aktsiat. TeliaSonera pakkumise vastuvõtmisel saaks sellest veidi üle 3 miljardi krooni. 

Koppel möönis, et Eesti riigile võib TeliaSonera pakkumine praeguses pingelises eelarveolukorras tunduda atraktiivne. «Pikemat aega aetud realiteetidega mitte vastavuses olev eelarvepoliitika on tekitanud olukorra, kus praegu on riigil ilmselt suhteliselt suur kiusatus see pakkumine vastu võtta,» lausus ta. Seda vaatamata sellele, et TeliaSonera on varem pakkunud aktsia eest ka 119 krooni.

Koppeli sõnul on institutsionaalsete investorite ning riigi olukord pakkumisse suhtumisel selgelt erinev. Institutsionaalsetel investoritel on raha, mille nad on paigutanud kindla tulu teenimise nägemusega. «Ei Eesti ega Leedu rahakoti seis pole kiita ning selline pakkumine võib tunduda meeldiva ajutise leevendusena,» lausus ta.

Regiooni aktsiaturule ei too olukord, mil suuremaid ettevõtteid ära korjatakse aga midagi positiivset. «Kui lipulaevu börsilt ära korjatakse, siis börsi roll jääb Balti majanduses taas kahetsusväärselt suure jupi võrra väiksemaks,» ütles Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles