Valuutavahetaja alistas kohtus tarbijakaitsjad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monexi valuutavahetuspunkt.
Monexi valuutavahetuspunkt. Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Valuutavahetusel teenustasu lisamise eest tarbijakaitseametilt ettekirjutuse saanud valuutavahetusfirma OÜ Monex saavutas pärast ligi poolteist aastat kestnud kohtuteed tarbijakaitsjate üle lõpliku kohtuvõidu.


Monex sattus tarbijakaitseameti huviorbiiti juba 2007. aasta sügisel, kui mitu klienti kaebas, et firma lisab niigi kehtivale vahetuskursile 50-75-kroonise teenustasu, mida aga tarbijad ei märganud.

Tarbijakaitsjad kontrollisid seejärel Monexis valuutavahetuse hinna avaldamise nõuete täitmist ning leidsid, et tehingute pealt teenustasu võtmine ei ole seadustega kooskõlas.

Tarbijakaitseamet tegi firmale 2007. aasta 15. oktoobril ettekirjutuse, kuid Monex polnud sellega nõus ja alustas kohtuteed. Tallinna halduskohus vaagis vaidlust 2008. aasta kevadel ja otsustas 11. aprillil, et tarbijakaitseameti ettekirjutus tuleb jätta jõusse ning Monexi kaebus rahuldamata.

Monex kaebas halduskohtu otsuse ringkonnakohtusse ja saavutas seal ettekirjutuse tühistamise. Selle otsusega polnud aga nõus tarbijakaitseamet ning kaebas otsuse riigikohtusse.

Kuna riigikohtu loakogu otsustas jätta augusti alguses tarbijakaitseameti kassatsionkaebuse menetlemata, jäi lõplikult jõusse Monexile õiguse andnud ringkonnakohtu lahend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles