1Partner Kinnisvara leidis suuremale osale riigimaadele ostja

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1Partner
1Partner Foto: Internet

1Partner Kinnisvara leidis enamikule rahandusministeeriumi valitsemisalas asuvatele kinnistutele enampakkumisel ostja ning objektide hind kerkis pakkumiste käigus keskmiselt 6 protsenti.


Müügiobjektideks oli valdavalt Elioni ja EMT sidemastide ja -seadmete alune maa, mis oli koormatud pikaajaliste hoonestusõiguse või isikliku kasutusõiguse lepingutega.

1Partner Kinnisvara äripindade hindamisgrupi juhi Timo Tammaru sõnul võib enampakkumist õnnestunuks lugeda. «132 enampakkumisel olnud kinnistust õnnestus ostja leida 130-le. Arvestades turusituatsiooni ning olukorda, kus enampakkumised järjest ebaõnnestuvad, võib tulemust väga heaks pidada».

Enampakkumise käigus kerkis müüdud objektide hinnatase keskmiselt 6 protsenti. Õnnestumise võtmeks võib pidada õiget alghinda, mille määramisel oli arvestatud 10-12- protsendilise tootlusega hoonestusõiguse või isikliku kasutusõiguse maksete näol, märkis kinnisvarafirma.

60 protsendi objektide puhul osutus võitjaks kinnistu senine hoonestaja. Samas näitab ülejäänud võitjate arv, et kindla rahavooga objektidele on huvilised endiselt olemas. Enampakkumisel osales 13 erinevat pakkujat, kes tegid kokku 204 pakkumist. Võitjaks osutusid 10 erineva pakkuja pakkumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles