Puhkuselt naasev Obama asub tutvustama oma majandusettepanekuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama.
President Barack Obama. Foto: SCANPIX

Nädalaselt puhkuselt naasev USA president Barack Obama peab tegelema Washingtonis Egiptuse kriisi ja USA föderaalkulutustega ning alustab nädala teisel poolel ringreisi oma majandusettepanekute tutvustamiseks.

Massachusettsis Martha's Vineyardi saarel puhanud Obama tegi puhkuse ajal vaid ühe avalduse, taunides sadu ohvreid nõudnud vägivalda Egiptuses. Valge Maja «vaatab praegu läbi kogu Egiptusele antava abi ja kaalub vajadusel lisasamme», ütles pühapäeval rahvusliku julgeolekunõukogu esindaja Caitlyn Hayden.

Neljapäeval asub Obama kahepäevasele ringsõidule New Yorgi ja Pennsylvania osariigis, kus tutvustab oma ettepanekuid ülikoolihariduse keskklassile kättesaadavamaks muutmiseks. Riigipea esineb Buffalos New Yorgi osariigi ülikoolis, Syracuse'i keskkoolis ning Binghamptonis ja Pennsylvania osariigis Lackawannas.

Esmaspäevasel nõupidamisel arutab Obama jätkuvaid samme Ühendriikide finantssüsteemi tugevdamiseks, muu hulgas riigi rahandussüsteemi ümber kujundava Dodd-Franki seaduse ja tarbijakaitseseaduse jõustamist. Lisaks tuleb presidendil tegelda ka käimasolevate läbirääkimistega kongressi vabariiklastega uue föderaalkulutuste plaani heakskiitmise osas 30. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles