Garage48 tõukab idufirmad tegudele

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipedrive'i kaasasutaja Ragnar Sass.
Pipedrive'i kaasasutaja Ragnar Sass. Foto: Peeter Langovits

Sihtasutusel Garage48 on kaks suunda. HUBis ehk avatud kontoriruumis Tallinna kesklinnas saavad alustavad ettevõtjad rentida soodsalt tööpindu. Teine suund on üritused, kus 48 tunniga luuakse ideest prototüüp.

Garage48 saab suurema osa tegevuseks kuluva raha sponsoritelt. Neid on toetanud muu hulgas nii Skype, Google, Black-berry, Nokia kui ka US AID. Väike tulu tuleb ka tööpindade rendist HUBis ning Garage48 nädalavahetuse üritustest.

Garage48 eesmärk on pakkuda Tallinnas paiknevatele start-up’idele pinda, kus nad saaksid tööd teha. HUBis on töökeskkonnaks kõik vajalik – internetist kööginurgani. «Garage48 HUBi üks põhiväärtusi ongi see, et siin on koos palju sarnase asjaga tegelevaid noori ettevõtjaid,» ütleb üks Garage48 asutajaid Ragnar Sass. «See loob kogukonnatunde ning nad saavad omavahel suhelda, kogemusi ja mõtteid vahetada.»

Lisaks sellele toimuvad HUBis ka alustavaid ettevõtjaid innustavad paaritunnised üritused – sageli tuleb HUBi rääkima mõni kogenud ettevõtja, kes jutustab oma edust ning kellelt saab ka nõu küsida. Üritused on avatud kõigile huvilistele.

Garage48 HUB loodi aastal 2011. Siis toimus ka esimene Garage48 nädalavahetuse üritus hachathon, kus käib kohal üle saja inimese – igaüks esitab oma äriidee, seejärel pannakse kokku tiimid ning neil on aega 48 tundi, et luua oma ideest prototüüp või kasvõi mingisugune osa sellest. Idee peab olema start-up’ile omaselt mobiili- või veebirakendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles