Microsofti aeglane arendustöö frustreerib Nokiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia
Nokia Foto: Reuters

Microsofti asepresident Bryan Biniak ütles intervjuus International Business Times´ile, et kuigi ta usub jätkuvalt Windows Phone nutiplatvormi edusse, tuleks Microsoftil selleks muuta oma tarkvaraarendust palju kiiremaks.

Biniak tõi välja fakti, et viimase aasta jooksul on Nokia välja tulnud kümne uue Lumia nutitelefoni mudeliga ning üritab ka edaspidi rõhuda kiirele arendustööle ja innovaatilisusele, samas kui Lumiatele operatsioonisüsteemi pakkuv Microsoft ei ole suutnud oma personaalarvutite-põhist suhtumist arendusse muuta ning pakub tarkvarauuendusi pea aastase vahega.

«Me tuleme uute seadmetega välja üsna tihti, kuid kui puuduvad rakendused, mille järgi nõudlus on olemas, jääb müük tegemata, ütles Biniak.

«Me üritame Microsoftile selgeks teha, et aeg on tähtsaim faktor. Tarkvarauuenduste pakkumine finantsaasta lõpus ei ole meile kasulik, kui telefone tuleb juba täna müüa.»

Telefonide müük ei sõltu Nokia asepresidendi sõnul riistvarast, vaid olemasolevatest rakendustest.

«See sõltub sellest, mlliseid tööriistu saab selle riistvara abil kasutada. Telefoni ilma rakendusteta müüa ei saa, lihtsalt ei saa.»

Windows Phone Store rakendustepoes on hetkel üle 165 000 rakenduse, kaks ja pool aastat tagasi Nokia ja Microsofti koostööleppe sõlmimise ajal oli selleks arvuks 7000.

Samas on turuliidritel Apple´il ja Google´il oma rakendustepoodides umbkaudu miljon rakendust (Apple´il üle 900 000, Google´il veidi üle miljoni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles