Parts: hiidlased peavad vedajaga kokku leppima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamid Rohuküla sadamas.
Praamid Rohuküla sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et hiidlased peavad Väinamere Liinidega uue laeva graafiku suhtes kokku leppima ja selle väljumisajad peavad sobima saareelanikele.


Parts ütles, et uus praam, mis sügisel Hiiumaa liinile tuleb peaks olema suurem ja mugavam ning parandama ülesõidu kvaliteeti. Küsimus on tema sõnul selles, kas on mõtet hoida kogu aeg kaht praami käigus või leitakse selline graafik, mis arvestaks Hiiumaa vajadusi, ka ühe laevaga.

Ministri sõnul peaks Hiiu maavalitsuse, sealsete ettevõtjate, ministeeriumi ja vedaja esindajad maha istuma ja kõiki rahuldavas lahenduses ilma liigsete emotsioonideta kokku leppima. Ta lisas, et tihedam graafik läheb rohkem maksma ja siis tuleb ka otsustada, kes selle kinni maksab - kas hiidlased, nende külalised või keegi kolmas.

Dotatsiooni suurendamine vedajale Partsi sõnul praeguses olukorras igal juhul kõne alla ei tule. «Vastupidi, me oleme lauale pannud ka vastupidised ettepanekud ja kui monopoolsel vedajal on tekkinud probleeme kvaliteediga, tuleb ka sellest rääkida,» lausus ta.

Partsi sõnul pole Hiiumaa praamiliikluse ümberkorraldamise suhtes seoses uue laeva tulekuga veel midagi otsustatud. «Tuleb analüüsida ja hinnata tegelikku vajadust,» lisas ta.

Aastal 2016 tuleb uus konkurss mandri ja saarte vahel laevaliikluse korraldaja leidmiseks. Partsi sõnul tuleks siis kaaluda võimalust, et praamid hoopis riigile kuuluksid, nagu tegi kunagi ministrina ettepaneku ka Meelis Atonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles