Forbes’i kolumnist: Eestit kiitev statistika ei tähenda eestlaste jaoks midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri Forbes.
Ajakiri Forbes. Foto: AP

Forbes’i kolumnist Mark Adomanis kirjutas arvamusartikli, milles viitab sellele, et Eesti kohta käiv statistika IT-alastest saavutustest, start-up'ide rohkusest ning vähesest bürokraatiast tundub esialgu küll mujetavaldav, kuid enamikule eestlastele see korda siiski ei lähe, kuna kõik ei ole ega hakka olema ettevõtjad ega tehnoloogilise kõrgharidusega.

«Probleem on selles, et see lugu keskendub statistikale, millel pole mingit mõtet suurema enamiku Eesti elanikkonna jaoks, kes, nagu paljud inimesed terves maailmas, ei alusta oma ettevõttega ega püüa leida riskikapitalisti rahastamist oma äriideele,» kirjutas Adomanis.

«Eesti majandus, hoolimata muljetavaldavale start-up’ide arvule, Skype’i lahedusele ning lugudele riskikapitalistide rohkusest, ei tundu olevat väga tugev töökohtade loomisel,» lisab ta.

Edasi juhib artikkel tähelepanu statistikale, et kuigi töötus on nüüdseks oluliselt langenud, mis esialgu tundub hea näitaja, on tegelikkus see, et koos töötusega väheneb hoogsalt ka Eestis elavate inimeste arv.

«Bürokraatia vähendamine ning tehnoloogia valdkonna start-up’ide igakülgne toetamine ei saa olla majanduspoliitika ainsad eesmärgid, sest enamik inimesi ei hakka kunagi nii haritud ja intelligentsed olema, et töötada tehnoloogiaettevõtetes,» väitis Adomanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles