Süda Maja toob Eestisse miljardeid araablaste raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerikanurga kaubandus- ja logistikapargi eskiis.
Ameerikanurga kaubandus- ja logistikapargi eskiis. Foto: Artur Sadovski

Ajal, mil poolik äripargi arendusprojekt on kinnisvaraettevõtja õudusunenägu, õnnestus Süda Majal tuua Tallinna külje alla kavandatud äriparki miljardeid kroone araablaste raha.


Eesti investoritele kuuluv Süda Maja asutas rahvusvahelise kinnisvaraarendajaga Helios Properties ühisfirma Helios Süda Maja, mis hakkab arendama hiiglaslikku, 84-hektarilist Ameerikanurga kaubandus- ja logistikaparki Rae vallas Tartu maantee ääres.

Parki investeeritakse ettevõtjate kinnitusel neli miljardit krooni. Helios Properties'i tegevjuht ja aktsionär Michael Hughes kinnitas E24-le, et ehitustööd algavad juba 2010. aastal ning lõviosa investeeritud rahast jääb Eestisse, sest ehkki peatöövõtja pole veel välja valitud, teevad enamiku tööst ikkagi Eesti alltöövõtjad ja Eesti töölised.

Nelja miljardi kroonise investeeringu taga on Saudi Araabia taustaga investorid ja kohalikud finantsasutused.

Ettevõte kavatseb etapiti rajada Ameerikanurka 110 000 ruutmeetrit kaubanduspinda ning 185 000 ruutmeetrit logistikapinda. Firma juhid kinnitasid tänasel pressikonverentsil, et pargi jaekaubanduse osast peaks saama hiiglaslik ostumeka, kus nähakse rentnikena toidukaupade, mööbli, koduelektroonika ning ehitus- ja sisustuskaupade müüjaid.

Helios Süda Majast kuulub 50 protsenti Süda Majale ja 50 protsenti Helios Properties'ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles