MIS JUHTUS? Eesti krüptokauplejate tulu kukkus kaks korda

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Möödunud aastal vähenesid Eesti inineste krüptotehingud eri hinnangutel ligi kolmandiku võrra.
Möödunud aastal vähenesid Eesti inineste krüptotehingud eri hinnangutel ligi kolmandiku võrra. Foto: Chinnapong/Shutterstock

Maksu- ja tolliameti statistikast selgus, et 2023. aastal deklareerisid 1170 inimest 9,5 miljoni euro ulatuses krüptotulu. 2022. aastal oli see summa aga ligi kaks korda suurem.

Kui 2023. aasta tuludeklaratsioonides deklareerisid 1170 inimest 9,5 miljoni euro suuruse krüptovaluutadelt teenitud tulu, siis 2022. aastal deklareeris 1210 inimest 18,5 miljoni euro suuruse tulu.

Maksu- ja tolliameti krüptovara ja finantskontode teabe teenusejuht Richard Kirves ütles, et kukkumise taga on asjaolu, et investorid vahetasid varesemast vähem oma positsioone ümber FIAT-valuutadeks. «Kuigi teatud krüptovarade turuhinnad ja turukapitalisatsioon on võrreldes aastaga 2022 ja 2021 taastunud või taastumas, siis tendentsid krüptovara turgudel viitavad sellele, et investorid vahetasid võrreldes varasemaga krüptovarasid vähem ümber FIAT-valuutadeks või teiste krüptovarade vastu ehk tehingute maht oli väiksem kui varasematel aastatel. Seetõttu toimus ka vähem tehinguid, millest üldreeglina maksukohustus tekiks,» rääkis ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles