Saare maavalitsus tegi taas lennufirmale trahvi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk Kuressaare lennujaamas.
Aviesi lennuk Kuressaare lennujaamas. Foto: Liis Treimann

Saare maavalitsus tegi lennufirmale Avies aprillis toimumata jäänud reiside eest 2000 eurot trahvi, kuid Avies ei ole sellega nõus ja nõuab maavanemalt trahvi määramise korralduse tühistamist.

Maavanem Kaido Kaasik määras lennufirmale 2000 eurot leppetrahvi 11., 12., ja 26. aprillil tehnilistel põhjustel ära jäänud reiside eest. Kokku muutis Avies maavalitsusega kooskõlastamata lennugraafikut neljal korral, tühistades 3,5 Tallinna–Kuressaare–Tallinna lendu, kirjutab Saarte Hääl.

Maavalitsus määras lennufirmale iga kooskõlastamata muudatuse eest trahvi 50 protsendi ulatuses maksimummäärast, mis teeb nelja rikkumise eest 2000 eurot. See peetakse kinni lennufirmale makstavast juunikuu riiklikust toetusest.

Aviesi kinnitusel oli kõigi tühistatud lendude põhjuseks vedajast sõltumatu ootamatu süsteemirike, mis ei võimaldanud lennuliinil reisijatevedu teostada.

Aviesi tegevjuht Allan Soll märkis, et antud juhul oli tegemist ohutut reisijatevedu mõjutava erakorralise asjaoluga, mistõttu on leppetrahvi määramine alusetu.

Saare maavalitsuste ühistranspordi nõunik Taavi Kurisoo ütles, et Saare maavalitsus ei ole lennufirma vaidega nõus, sest tehnilistel põhjustel ärajäänud lennud ei ole käsitletavad vääramatu jõuna ning ei ole seega vabandatav asjaolu.

Möödunud sügisel määras Saare maavalitsus lennufirmale Avies 1334 eurot leppetrahvi samal põhjusel, mis seegi kord. Siis lennufirma karistust ei vaidlustanud ja tasus trahvi.

Saare maavalitsuse ja AS-i Avies vahel sõlmitud lennuliini avaliku teenindamise lepingu järgi on lennufirma kohustatud järgima lennugraafikut ning kooskõlastamata muudatuste tegemise eest lennugraafikus on maavalitsusel õigus nõuda leppetrahvi kuni 1000 eurot rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles