Swedbank: arendajatel on julgust Tallinnas uute projektidega alustada

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki maja.
Swedbanki maja. Foto: Toomas Huik

Swedbanki kinnisvara ja ehituse osakonna juhataja Ero Viik ütles, et arendajaid julgustab uusi projekte alustama stabiilne ehitushind ning kõrge nõudlus uute arenduste järele.

Viik osutas sellele, et mitmed seni riiulil olnud arendused on seetõttu töösse läinud – eelistatult kesklinnas, kus tänavu on alustatud 19 arendusprojekti. Tõepoolest, keskmine ruutmeetrihind on kerkinud 2500 eurole, mis tähendab sajaprotsendilist hinnatõusu võrreldes 2009. aasta sügise ehk siis kriisi põhjaga.

Tartu arendusturg on Viigi sõnutsi passiivsem, turul tegutsevad eelkõige väiksemate projektide arendajad ning kaubaks lähevad peamiselt soodsama hinnaga korterid, mille ruutmeetrihind jääb alla 1800 euro piiri.

Pärnus seevastu on müügil palju uusi kortereid, mis ei soosi uute arendustega alustamist.

Uusarendused on viimastel aastatel laias laastus kolmandiku ulatuses arendajate endi poolt finantseeritud, teine kolmandik rahast tuleb Swedbankist ning kolmas kolmandik teistest pankadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles