Kaks kolmandikku inimestest tunneb vastikust oma töö suhtes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga paljude inimeste elu seisneb ootamises, millal saab kell viis ja pääseb töölt.
Väga paljude inimeste elu seisneb ootamises, millal saab kell viis ja pääseb töölt. Foto: SCANPIX

Kas lähed iga päev tööle rõõmuga, teed tööd entusiasmiga ning tunned sidet oma tööandjaga? Kui jah, siis kuulud vähemuse hulka, kirjutab Forbes.

Gallupi hiljutine USAs tehtud uuring näitab, et 70 protsenti töötajatest ei oma töökohaga sidet ega tunne pühendumust. Enam kui pooled küsitluses osalenud töötajad tunnistasid, et neis pole tööalast entusiasmi ning nad lihtsalt saadavad päevi mööda. 18 protsenti ütlesid, et nad on töö pärast tõeliselt õnnetud. Vaid kolmandik USA töötajatest armastab tõeliselt tööd, mida nad teevad, selgus uuringust. Uuring hõlmas 150 000 täis- ja osaajaga töötavat inimest.

Selgub, et naised on oma karjääri alguses oma töö suhtes üsna põnevil. Selgus ka, et madalama haridustasemega inimesed on entusiastlikumad töötajad kui nende kõrgemalt haritud kolleegid. Üllatav aga pole, et kõige rahulolematud on inimesed, kes töötavad transpordi ja tootmise alal.  

Gallupi tegevjuht Jim Clifton märkis, et see kui elevil on töötajad oma töö suhtes, on juhtide teha ja et kehva juhtimise hind on kõrge. On tõestatud, et oma tööd armastavatel meeskondadel juhtub oluliselt vähem tööõnnetusi ning nad toodavad vähem praaktoodangut. Kuna õnnetusi juhtub vähem, on ka nende kulud tervishoiule väiksemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles