Euriborid astusid sammukese allapoole

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ühisraha tähis
Euroopa ühisraha tähis Foto: SCANPIX

Euroopa Pankade Föderatsiooni intressimäär Euribor astus teist päeva järjest sammukese allapoole, vajudes 6 kuu osas 0,001 punkti võrra 1,464 protsendini.



Euriborid liikusid seitse päeva järjest ülespoole, kuid eelmisel reedel jõud rauges.

3 kuu Euribor libises täna reedega võrreldes 0,003 punkti 1,266 protsendini. 12 kuu Euribor vähenes samas 0,005 punkti võrra, vajudes 1,626 protsendini.

Taloussanomate küsitletud ökonomistid oletasid, et ligikaudu nädala kestnud intresside tõus ei tähenda jääva tõusu algust. Küll aga viitas kosumine Euriboride põhja saavutamisele, mõningat kõikumist arvesse võtmata. Tõsist langust enam oodata ei maksa.

Selle kõige põhjuseks on ökonomistide sõnul see, et Euroopa Keskpangalt baasintressi kärpimist praeguselt 1,00 protsendi tasemelt oodata pole.

EKP nõukogu arutab intresside küsimust taas sel neljapäeval.

Euribor (Euro Interbank Offered Rate) on Euroopa Pankade Föderatsiooni (EBF) arvutatav pankade omavahelise raha väljalaenamise intress tagatiseta laenude puhuks.

Umbes 5000 panka esindav EBF hakkas Euribori arvutama 1998. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles