Prantsusmaa prokuratuur nõuab nelja Ryanairi lennuki konfiskeerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennukid.
Ryanairi lennukid. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse prokuratuur palus reedel kohtul konfiskeerida neli Iiri odavlennufirmale Ryanair kuuluvat lennukit ja trahvida kompaniid 225 000 euroga tööseaduste rikkumise eest.

Neljapäeval algas kohtuprotsess Ryanairi vastu, milles süüdistatakse ettevõtet mitmete tööseaduste rikkumises. Süüdistuse kohaselt registreeris lennufirma oma Prantsuse töötajad Iiri töötajatena, samuti takistati töötajaid töötajate koosolekute pidamisel ja ametiühingutesse astumisel.

Protsessil osalevad ka pilootide ametiühing ja töötajate pensionifond, mis nõuavad lennufirmalt kahjutasuks 9,8 miljonit eurot.

Ryanairil on lennukeskus Marseille lähistel Marignane'i linnas, kus ettevõte hoiab nelja lennukit ja 127 töötajat, kuid sealsed töötajad ei olnud Prantsusmaal registreeritud, samuti jättis Ryanair Prantsusmaal deklareerimata keskusest saadavad tulud.

2010. aastal mõisteti sarnase protsessi käigus teiselt odavlennufirmalt Easyjet ametiühingutele kahjustasuks välja 1,4 miljonit eurot, sest Easyjet oli palganud Pariisi lennuväljal 170 töötajat, kes registreeriti Prantsusmaa asemel Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles