Tallinki esimese kvartali puhaskahjum vähenes 17,7 miljonile eurole

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:REISILAEVAD, REISISADAM, TALLINK :TALLINN, EESTI,17MAR10
Tallinki reisilaev BALTIC PRINCESS Tallinna reisisadamas
pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES
TLNPM2:REISILAEVAD, REISISADAM, TALLINK :TALLINN, EESTI,17MAR10 Tallinki reisilaev BALTIC PRINCESS Tallinna reisisadamas pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tallinki auditeerimata puhaskahjum 2013. majandusaasta esimeses kvartalis oli 17,7 miljonit eurot, ehk 0,03 eurot aktsia kohta. Eelmise majandusaasta samal perioodil oli kahjum 19,0 miljonit eurot ehk 0,03 eurot aktsia kohta, teatas ettevõte börsile

Kontsern vedas 2013 majandusaasta esimeses kvartalis kokku 1,9 miljonit reisijat, mida on 4,5 protsenti vähem kui sama perioodi jooksul eelmisel aastal. Kontserni konsolideeritud müügitulu esimeses kvartalis oli 190,6 miljonit eurot, mis on 1,7 protsenti ehk 3,2 miljonit eurot väiksem kui eelmise majandusaasta esimeses kvartalis. Keskmine piletitulu reisija kohta suurenes eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes 11 protsendi võrra mille tulemusel kasvas piletitulu kokku 6 protsenti hoolimata reisijate arvu langusest.

Esimese kvartali brutokasum oli 16,2 miljonit eurot ning EBITDA 7,0 miljonit eurot vastavalt 2,6 miljonit eurot ja 3,2 miljonit eurot vähem kui eelmise majandusaasta samal perioodil. Kontserni tulemuste languse peamiseks põhjuseks oli tavapärasest rohkem korralisi hooldustöid, mis lisaks vähemale reiside arvule suurendas hoolduskulusid. Kontserni laevad tegid esimeses kvartalis 3,5 protsenti vähem reise võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Silja Europa ning Baltic Princessi liinide vahetus tõi kaasa ligikaudu 1 miljoni eurot ühekordseid kulusid.

Kvartali lõpus oli Kontsernil 83,4 miljoni euro väärtuses raha ja likviidseid vahendeid. Kasutamata krediidiliinide maht oli 7,3 miljonit eurot. Kontserni kogulikviidsus, mis hõlmab raha ja kasutamata krediidilimiite kokku, ulatus esimese kvartali lõpus 90,7 miljoni euroni tagades tugeva finantspositsiooni jätkusuutlikuks opereerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles