Riik laenas Swedbankist 782 miljonit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi kui kliendil pole liigkasuvõtjate ees võlga üleval, muudab üksnes kiirlaenu võtmise fakt laenutaotleja panga jaoks ebausaldusväärseks.
Isegi kui kliendil pole liigkasuvõtjate ees võlga üleval, muudab üksnes kiirlaenu võtmise fakt laenutaotleja panga jaoks ebausaldusväärseks. Foto: Raigo Pajula

Rahandusministeerium ja Swedbank sõlmisid 50 miljoni euro ehk 782 miljoni krooni mahus laenulepingu, saadava raha kasutab riik jooksvateks kuludeks.


Rahandusminister Ivari Padari sõnul on laenuvõtmise eesmärk suurendada likviidseid vahendeid riigikassas ning katta jooksvaid kassalisi erisusi.

Lepingu järgi annab Swedbank Eesti riigile 50 miljoni euro ulatuses laenu kaheks aastaks alates lepingu sõlmimise kuupäevast. Summa kantakse riigikassasse üle juuni alguses. Laenu intressimäär koosneb kuue kuu euriborist ja marginaalist 2,75 protsenti.

Vabariigi valitsuse otsusega volitati rahandusministeeriumi laenama 2009. aasta jooksul kuni 2,3 miljardit krooni Swedbankilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles