Padar: põllumeeste mure lahenes kiiresti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar ja Andrus Ansip
Ivari Padar ja Andrus Ansip Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusminister Ivari Padar sõnul on eelarvekriisis püütud igati säästa põllumehi, mistõttu tekitavad ajakirjanduses kõlanud väited talumeeste rahakraanide kinnikeeramisest vaid kummastust.


Rahandusminister kehtestas oma 28. aprilli käskkirjaga kõigi ministeeriumite ja nende haldusalade kulutustele ajutised limiidid eesmärgiga, et ka aasta lõpus oleks riigikassas raha toetuste, palkade ja pensionide väljamaksmiseks.«Olukorras, kus riigi kulutused ületavad drastiliselt riigi tulusid, oli see ainuvõimalik ja vastutustundlik samm, mis tagab riigi maksevõime ka edaspidi,»selgitas Padar. «Piirangud oleksid praeguseks tühistatud, kui valitsusliit oleks suutnud kiiresti kokku leppida 2009. aasta eelarvepositsiooni parandavates täiendavates otsustes. Paraku neid veel ei ole.»

Rahandusministeerium suhtus suure tähelepanuga põllumeeste probleemidesse ja analüüsis olukorda.«Kirjutasin 14. mail alla käskkirjale, mis kasvatas oluliselt põllumajandustoetuste limiite, et neid on võimalik välja maksta varasemas tempos. Põllumeeste mure lahenes väga kiiresti,» ütles Padar. Riigikassa on alates 15. mai õhtust valmis PRIA-le selleks raha eraldama.

Padari sõnul on oluline teada ka seda, et rahandusministeeriumi, põllumajandusministeeriumi ja riigikogu maaelukomisjoni koostöös on välja töötatud kord, mis lubab sesoonselt suurendada põllumajandustoetuste väljamakseid. «Tean endise põllumajandusministrina väga hästi, et üldjuhul külvatakse kevadel,» lisas rahandusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles