Paljude ettevõtete parimatel töötajatel on oma tööst täiesti ükskõik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimat tulemust näitavatel töötajatel on tihti oma tööst täiesti ükskõik ja töö juures väga igav, näitas uuring.
Parimat tulemust näitavatel töötajatel on tihti oma tööst täiesti ükskõik ja töö juures väga igav, näitas uuring. Foto: SCANPIX

Iga kolmanda ettevõtte parimad töötajad ei hooli tööst karvavõrdki ning kõige hullemad töötajad ei teagi, et nad teevad viletsat tööd. Sellised järeldused selgusid hiljutisest Leadership IQ uuringust, kirjutab Forbes.

Uuring hõlmas 207 ettevõtet ning tulemused olid uuringu tegijate jaoks üllatavad: 42 protsendis ettevõtetes oli olukord selline, et töötajad, kelle töötulemused polnud eriti head, tundsid end kõige pühendunumate töötajatena. Seevastu keskmise ja hea töötulemusega inimesed tundsid, et on oma tööst võõrandunud ja parema meelega nad üldse ei tulekski iga päev tööle.

Leadership IQ juht Mark Murphy ütles, et ettevõtete juhid peaksid selliste uuringutulemuste pärast murelikud olema, sest just need töötajad, kes näitavad parimat töötulemust, on kui ettevõtete saadikud klientide ja potentsiaalsete uute töötajate juures. Kui aga neil on tööl igav ja nende motivatsioon on vähenenud, siis ei räägi nad oma tööandjast enam kiitvaid sõnu, ei tunne oma tööga ühtekuuluvust, hakkavad otsima uusi võimalusi ning lõpuks lahkuvadki ettevõttest.

Miks kogevad paljud ettevõtted sellist dilemmat? Murphy hinnangul on põhjuseks kehvavõitu juhtimine ja eksimine elementaarsete juhtimise alustavade vastu. «Ülemused peaksid seadma selged standardid ning kõigile arusaadavalt seletama, mida nad töötajatelt ootavad. Ei tohiks vältida nn raskeid vestlusi mahajääjatega, vaid neile tuleks õpetada, mida ja kuidas nad peaksid tegema, et nende töö oleks tulemuslikum,» räägib Murphy. «Juhid teavad küll seda, kuid ometi eksitakse nende teemade vastu ikka ja jälle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles