Marks & Spencer plaanib Eestis laieneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dusan Mrozek avas 7. mail Tallinnas Marks & Spenceri poe.
Dusan Mrozek avas 7. mail Tallinnas Marks & Spenceri poe. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi alles eile avas Briti jaemüügikett Marks & Spencer Tallinnas oma esimese poe, plaanivad omanikud juba teistki kauplust, kus lisaks riietele müüdaks ka toidukaupu.


2005. aasta lõpus algasid kaubandusringkondades sahinad, et Briti kaubanduskett Marks & Spencer võib varsti Eestis poe avada. Nüüd, pea neli aastat hiljem, sai see teoks.




«Otsisime pikka aega õiget kinnisvara, saime häid pakkumisi, kuid need, mis pakuti, ei olnud meile pikaajaliselt sobilikud,» põhjendas asjade venimist keti Balti sektsiooni juht Dusan Mrozek.



Sihikul toidupood

Kuigi aastate jooksul sai läbi räägitud kõikide Eesti kaubanduskeskuste omanikega, otsustati siiski Rocca al Mare kasuks, kuna mujal 1500-ruutmeetrist pinda lihtsalt polnud.



Samas on seegi rendipind liialt väike. «Ainuke põhjus, miks me praegu toidupoodi ei avanud, on see, et ei saanud piisavalt suurt pinda. Töötame praegu ühe teise koha kallal. Kui sellega ühele poole saame, siis loodetavasti avame,» sõnas Mrozek.



Ta lisas, et kaks aastat tagasi avas M&S toidupoe Vilniuses. «Tarbijate vastuvõtt oli suurepärane, ja arvan, et see saab ka Tallinnas nii olema,» märkis ta.


Kuigi plaanid on suured ja paljulubavad, jääb siiski õhku küsimus, kas praegu oli sobiv aeg laieneda, kuna inimeste palgad langevad ning jaekaubandus Baltimaades aina kukub.



Panevad pillid kotti

«Esiteks on praegune raske aeg lühiajaline, teiseks ei mõju kriisid kõigile ühtemoodi. Mõned müüjad kannatavad, mõned mitte. Praegu on palju poode, kus ei mõelda klientide vajadustele. Sellised poed kas hakkavad klientidele mõtlema või panevad pillid kotti,» märkis firmajuht.



M&S tegutseb ka teistes Balti riikides. «Lätis on praegu majandusseis kõige raskem, aga kõik muutub nii kiiresti, et päris kindlalt ei saa midagi öelda,» nentis Mrozek. «Ütleks, et Kesk-Euroopas, Tšehhis, Poolas ja Slovakkias läheb hästi ka praegu. Nendes riikides on ka meie põhiline tegevus. Balti riikides on meil ainult kolm poodi ja siit tuleb kuus protsenti meie müügist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles