Tööstustoodangu tootjahinnaindeks jaanuaris tõusis

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijaam
Elektrijaam Foto: Toomas Huik

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2013. aasta jaanuaris võrreldes detsembriga 3 protsenti ja võrreldes 2012. aasta jaanuariga 4,4 protsenti, teatas statistikaamet.

Jaanuari tootjahinnaindeksi kuumuutust mõjutas enim hindade muutus elektri- ja soojusenergia tootmises ning mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2013. aasta jaanuaris võrreldes detsembriga -1 protsenti ja võrreldes 2012. aasta jaanuariga -1,1 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid jaanuaris keskmisest enam mõningate masinate ja seadmete, naftasaaduste ja rõivahinnad ning tõusid tekstiiltoodete ja ehitusmaterjalide hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2013. aasta jaanuaris võrreldes detsembriga -0,4 protsenti ja võrreldes 2012. aasta jaanuariga 1,1 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid jaanuaris keskmisest enam nahktoodete, naftasaaduste, tekstiiltoodete ning metallide hinnad, samas tõusid keskmisest enam põllumajandussaaduste ja toiduainete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles