Ansip: Padari ettepanek oli pettumus

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar hoolitseb riigikassa eest.
Rahandusminister Ivari Padar hoolitseb riigikassa eest. Foto: Toomas Huik

Valitsusjuht Andrus Ansip kinnitas, et Ivari Padari maksutõusu ettepanek oli pettumus, aga ministrit välja vahetada ta siiski esialgu ei kavatse.


«Padari lahkumine rahandusministri kohalt on tema ja sotsiaaldemokraatliku erakonna otsustada, aga ma olen aru saanud, et sõltumata valimistulemustest Padar europarlamendi valimiste järel oma ametis ei jätka,» ütles Ansip.

Rahandusminister Ivari Padar on sotside esinumber europarlamendi valimistel, mis toimuvad juuni algul.

Ansip kinnitas, et kohtus täna sotside esimehe Jüri Pihliga. Samuti kinnitas ta, et saatis rahandusministri suhtes kriitilise kirja valitsuse liikmeile.

«Ma ei ole rahul maksutõusu ettepanekuga, milles ei olnud professionaalsust mitte raasugi,» ütles Ansip e24-le. «Meil on vaja majanduskriisist väljatuleku plaani, mitte eelarve täitmist esimeste ettejuhtuvate maksutõusudega.»

Padar pakkus eile valitsusele välja, et enam kui viie miljardi kroonine eelarve puudujääk tuleks täita tulumaksu tõusuga 21-lt 26-le, automaksu ja maamaksu tõusuga. Padar pakkus välja ka 30-protsendilise tulumaksuastme inimestele, kes teenivad üle 480 000 krooni aastas.

Ansipi sõnul on valitsussektori kulusid võimalik täiendavalt kärpida ja seda tegutsema sundida efektiivsemalt. Valitsusjuhi sõnul pole majanduskriis sobilik tööjõumaksude tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles