Wall Streetil algas uus aasta pauguga

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplemine New Yorgi börsil.
Kauplemine New Yorgi börsil. Foto: SCANPIX

USA esindajate koja viimasel minutil vastuvõetud seadus, tänu millele hoiti ära riigi langemine nn eelarvekuristikku, põhjustas USA börsidel tõusu, mida pole nähtud üle aasta.

Aktsiaindeks S&P 500 kerkis uue aasta esimesel kauplemispäeval 2,54 protsenti 1462,42 punktini, mis on selle suurim tõus alates 2011. aasta 20. detsembrist, kirjutab Reuters. Maailma tuntuim aktsiaindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 2,35 protsenti ning peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks hüppas koguni 3,05 protsenti. The Wall Street Journali teatel oli Dow Jonesi tööstuskeskmise eilne tõus parim uue aasta debüüdipäev alates 2009. aastast.

Samas olid investorid ettevaatlikud, sest maailma suurima majanduse eelarvega seotud probleemid pole kaugeltki lahendatud. Reitinguagentuur Moody’s ähvardas, et Ühendriikide krediidireitingu langetamine on riigi suure võlakoormuse tõttu õhus. Veebruari lõpus peavad seadusandjad vastu võtma võlapiiri tõstva seaduse.

Järgmisel nädalal hakkavad börsiettevõtted teatama eelmise kvartali majandustulemusi.

Euroopa suuremad börsid kerkisid eile üle kahe protsendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles