Kreeka lõpetas edukalt võlakirjade tagasiostmise ja vahetamise

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka.
Kreeka. Foto: SCANPIX

Kreeka on edukalt lõpetanud riigivõlakirjade tagasiostmise ja nende vahetamise Euroopa finantsstabiilsusfondi (EFSF) kuuekuuliste väärtpaberite vastu, kirjutab uudisteagentuur Six.

Kreeka ostis võlakirju tagasi nõutud 30 miljardi asemel 31,9 miljardi euro eest. Need on vahetatud EFSF-i kuuekuuliste väärtpaberite vastu, mille nimiväärtus on 11,29 miljardit euro, teatas Kreeka võlahaldusameti juht Stelios Papadopoulos.

Samal ajal hoiatab Kreeka rahandusminister Ioannis Stournaras Briti Financial Timesile antud intervjuus, et Kreeka rahaliidust lahkumise oht ei ole kadunud ja järgmine aasta kujuneb Kreekale otsustavaks.

Kui Kreeka suudab Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondiga kokkuleptud säästuprogrammist kinni pidada, on tema sõnul kõik korras. Kui aga säästuprogramm peaks tekitama rahvarahutusi ja kaasa tooma valitsuskoalitsiooni lagunemise, siis ei ole rahaliidust lahkumine välistatud, ütles rahandusminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles