Tamkivi: ID-kaardi kasutamisega kaasneb väike tüütus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Tamkivi, Skype Eesti kontori juht.
Sten Tamkivi, Skype Eesti kontori juht. Foto: Andres Teiss

Kuigi Skype Eesti juhil Sten Tamkivil on ID-kaart juba aastaid, eelistab ta internetipanka logimisel pigem Mobiil-ID-d, kuna plastikkaart on veidi tüütu.


«See tähendab ID-kaart on mul aastaid, aga selle kasutamisel ikka väike tüütus - ununeb lugeja koju kui reisil oled vmt,» märkis Tamkivi.

Firmajuhi sõnul jätab paroolikaardi limiidi muutmine teda kui kasutajat külmaks, kuid kiidab heaks lahendused, mis teiste inimeste elu turvalisemaks muudab.

Pärides, kas firmajuhi arvates on ID-kaart siis tõesti nii turvaline ning kas ei või juhtuda, et mõne aja pärast ilmuvad välja ID-kaardi häkkerid, märkis Tamkivi, et ei muretse selle pärast hetkel. «Paroolikaart on lihtsalt ports numbreid, mida saab kopeerida, edasi saata jne. ID-kaart oma protsessoriga, sertkeskus oma infrastruktuuriga ja kasutatav avalike ja salajaste võtmete süsteem on ikkagi täiesti teise põlvkonna lahendus.»

Mobiil-Id süsteem on praegu kasutatav ainult EMT võrgus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles