ERR.ee: PRIA toetus ei lase FIE-l end töötuks registreerida

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkülv.
Kevadkülv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Põllumajandusega tegelevatel füüsilisest isikust ettevõtjatel (FIE) takistab end töötuks registreerida tihti PRIA-lt saadud toetus, töötuks jäänud FIE-le ei maksta ka töötuskindlustushüvitist.

Kui FIE end töötuna registreerida ei saa, siis tööotsijana võib ta end arvele võtta. See tähendab, et informatsiooni vabade töökohtade kohta antakse, aga tööturukoolitustel osaleda ei tohi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

FIE peab kvartalis maksma üle 4000 krooni sotsiaalmaksu, kuid tööturuameti Harjumaa osakonna juhataja Siim Sarapuu sõnul töötuskindlustushüvitist FIE-le töötuks jäädes ei maksta.

«Küll aga on tal õigus saada töötutoetust,» lisas Sarapuu.

Peamiselt FIEdena töötavad taksojuhid ei võta end töötuna arvele taksojuhtide liidu juhi sõnul just sellepärast, et neile töötuskindlustushüvitise maksmine ei laiene, kuid kliente aga on taksojuhtidel vähemaks jäänud.

Sel aastal on tegevuse lõpetanud neli ja pool tuhat füüsilisest isikust ettevõtjat, osa nendest lõpetas FIEna tegustemise tõenäoliselt sotsiaalmaksu tõstmise pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles