Puudu on meestest, kellel on kaks kätt, kaks jalga ja kaine pea

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Personalijuhid otsivad inimesi, kes tahaks tööd teha.
Personalijuhid otsivad inimesi, kes tahaks tööd teha. Foto: Toomas Huik

Kõige keerulisem on leida töötajat, kes tahab tööd teha ja oleks nõus tegema lihtsat tööd, tunnistasid tuntud firmade personalijuhid eile õhtul toimunud Eesti personalitöö arendamise ühingu (PARE) diskussiooniklubis. Seevastu assistentide kohtadele joostakse tormi – CVsid tuleb ühele kohale sadu.

ABB Elektrimasinate tehase personalijuht Piret Vink ütles, et eelkõige on töötajatena hinnas inimesed, kes saavad aru, et töö tegemine on töö tegemine, mitte lihtsalt tööl käimine. «Kõige lootusetum on asi siis, kui tööle satuvad inimesed, kes tegelikult tööd teha ei taha,» rääkis ta. «Üldiselt öeldaks, et meil ei ole insenere kuskilt võtta, kuid kui nö tavalisi insenere veel leiab, siis spetsiifilisemate oskustega inimeste leidmine on tõesti raske.»

«Ei saa inimesi valida sünniaasta või pildi järgi CVs,» ütles Santa Maria personalidirektor ja jurist Peeter Kodar. «Olen kogenud seda, et peame värbama ja valima ainult väärtusi ja hoiakuid, muu suudame ise juurde anda.»

Kodar rääkis, et on hea, kui inimene on käinud mõnes koolis ja midagi õppinud. «Kui aga tema maailm on midagi täiesti erinevat meie omast, siis midagi head sest kooslusest ei tule,» ütles ta. «Inimesed, te ei tee tööd tööandjale, vaid endale!.»

«Puudu on meestest, kellel on kaks kätt, kaks jalga ja kaine pea,» ütles Kodar. «Need on ikkagi mehed, kes Sauel meil kaks tehast käima panevad, parandavad ja hooldavad neid. Muu töö teevad naised.»

Selveri personalidirektor Kristiina Palm ütles, et kõige olulisem on see, et inimene oleks positiivne, rõõmsameelne ning kohanemisvõimeline. «Ettevõte areneb kiiresti ja inimesed peavad sellega kaasa tulema,» ütles ta. Keda on kõige raskem leida? «Teenindajaid loomulikult.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles