Võimuparteide juhid arutavad eelarveseisu parandamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelarvepõrsad.
Eelarvepõrsad. Foto: Lennart Rikk

Koalitsioonierakondade juhid peaksid hakkama kolmapäeval arutama võimalusi riigi eelarveseisu parandamiseks.


Sotsiaaldemokraatliku Erakonna riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles BNSile, et lahendusi tuleb otsida täiendava, hinnanguliselt kolme miljardi krooni suuruse puhvri loomiseks valitsussektori eelarvetasakaalu huvides. Tema sõnul sõltub kokkulepetest, kas nende vormistamiseks on tarvis ka negatiivset lisaeelarvet.

«Variante on välja käidud mitmeid ja kõik ei sõltu erakondade juhtide kokkusaamisest. Näiteks on olulised töötukassas toimuvad läbirääkimised, mis puudutavad küll eelkõige töötukassa jätkusuutlikkuse huvides langetatavaid otsuseid, aga mõjutavad ka valitsussektori eelarvetasakaalu,» lausus ta.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretäri Margus Tsahkna sõnul peaks kohtumisel selguma negatiivse lisaeelarve vajadus ja täpsustuma vajaminevad summad. Lisaks püütakse tema sõnul välja pakkuda ettepanekud, mida valitsuskabinet saaks neljapäeval arutama hakata.

«Praegu ootame ettepanekuid eeskätt pea- ja rahandusministrilt,» ütles ta.

Lisaks töötuskindlustushüvitise maksemäärade tõstmisele tuleb nii kolmapäevasel parteijuhtide kui neljapäevasel valitsuskabineti kohtumisel tõenäoliselt arutlusele pensioni teise samba sissemaksete külmutamine.

Täiendavad meetmed riigi eelarveseisu parandamiseks on vajalikud, et kindlustada valitsussektori eelarvedefitsiidi jäämine alla Maastrichi kriteeriumiga lubatud kolme protsendi piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles