Parts võib Tallinna Sadama sponsortegevuse keelata

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga Sadam
Muuga Sadam Foto: Raigo Pajula

Majandusminister Juhan Parts võib Tallinna Sadamal keelata spordiliitude sponsimise, sest näeb sadama ja olümpiakomitee juhtimises huvide konflikti.

Parts ütles, et näeb huvide konflikti, sest nii riigifirma Tallinna Sadam nõukogu kui ka olümpiakomiteed juhib üks isik – ettevõtja Neinar Seli.

Seli valiti eelmisel nädalal olümpiakomitee juhiks. Samal ajal on Tallinna Sadam erinevate spordialade suursponsor.

«Esiteks riigiäriühingute puhul tuleb olemuslik huvide konflikt välistada,» ütles Parts. «Kui olümpiakomitee esimees ei osale ühe või teise otsuse langetamisel Tallinna Sadamas, siis see ei ole piisav, et ettevõtte poliitika oleks korrektne.»

Parts ütles, et ettevõtte üldkoosolekuna kavatseb ta täpsustada riigifirma otsustusprotsesse. Parts märkis, et ka olümpiakomitee jaoks on tähtis läbipaistev sponsorlus.

«Tallinna Sadam või Eesti Energia ei saa olla minikultuurkapital. Äriühing saab sponsortegevuses lähtuda vaid ärihuvidest. Pigem peaks riik ettevõtteist võtma rohkem dividendidena ja riigikassast toetama sporti rohkem,» ütles Parts.

Parts toonitas, et ei soovi Seli lahkumist Tallinna Sadama nõukogust. «Suur investeering, Rail Garanti konteinervedude terminal, mille initsiaator on Seli olnud, tuleb käima panna,» kinnitas Parts.

Rail Garant on tegevuse Tallinnas külmutanud, sest soovib ära oodata konkureeriva ettevõtja Anatoli Kanajevi algatatud kohtuprotsessi lahenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles