Leedu riigieelarvet kärbitakse 13 miljardi krooni võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu 500-litine rahatäht.
Leedu 500-litine rahatäht. Foto: Wikipedia.org

Leedu riigieelarve kulusid kärbitakse majanduskriisi tõttu kolme miljardi liti (13,5 miljardi krooni) võrra, ennekõike investeerimisprogrammide ja riigiasutuste rahastamise arvelt.


Riigiteenistujate palku lubatakse esialgu vähendada minimaalselt, ent juunis võib olukord muutuda, vahendas uudisteagentuur BNS. 

Vastavad otsused tegi valitsus esmaspäeval. Peaminister Andrius Kubilius ütles valitsusistungi vaheajal ajakirjanikele, et järgmine kord vaadatakse riigieelarve üle juunis.

«Esimene lisaeelarve tuleb aprillis, järgmine juunis. Loodame, et suudame aprillis vähendada eelarvekulusid umbes kolme miljardi liti võrra, tõstatamata seejuures küsimust lisatuludest ehk teisisõnu maksudest, ning vähendada palju minimaalselt. Need küsimused lükkame juunikuusse,» ütles peaminister.

Tema sõnul jäävad praegu puutumata õpetajate ja teenistujate palgad, mõningased kärped tulevad riigiametnike palkades. Paralleelselt vaadatakse läbi haigekassa ja sotsiaalkindlustusfondi Sodra eelarve muudatused.

Kubilius avaldas lootust, et juunis tehtava lisaeelarvega saavutatakse peamine eesmärk - hoida fiskaaldefitsiit kolme protsendi tasemel SKPst.

Rahandusministeerium avaldab uue makromajandusprognoosi 4. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles