Nordea: liisinguturg jätkab jõudsat kasvu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pank
Nordea pank Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti liisinguturg on Nordea andmetel käesoleva aasta esimesel poolaastal olnud väga aktiivne.

Klientide huvi sõidukite ja seadmete liisingu vastu on selgelt ületanud ootusi, keskmiselt ootasid turuosalised sel aastal 15-20 protsendilist kasvu uute liisingkrediitide väljastamisel, kuid tegelikkuses on uusmüügi kasv olnud ligikaudu 36 protsenti, kirjutab Nordea oma turukommentaaris.

Uusi liisingkrediite on esimesel poolaastal väljastatud 480 miljonit eurot.

Eesti liisingpakkujate portfell alates selle aasta märtsikuust keeranud peale 3,5 aasta pikkust langust selgele kasvukursile. Selle aasta juuni lõpuks on Eesti seitsme suurema liisingfirma koondportfell 1,7 miljardit eurot, kasvades esimesel poolaastal ligi 116 miljoni euro võrra ehk 7 protsenti.

Aasta kokkuvõttes võib Eesti liisingfinantseerimine jääda suhteliselt kõrgele tasemele. Ligikaudu 26 protsenti kõigist mitte kinnisvaralistest ettevõtete põhivara investeeringutest rahastatakse Eestis liisingfinantseerimist kasutades, mis on teiste riikidega võrreldes kõrge näitaja.

Nordea prognoosib selle aasta Eesti liisingturu kogumahuks 900 miljonit eurot, mis oleks 20 protsendi võrra enam kui 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles