Ametnik sai korruptsiooni eest riigihankel rahakaristuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihangete nõustamiste arv on jätkuvalt tõusuteel.
Riigihangete nõustamiste arv on jätkuvalt tõusuteel. Foto: SCANPIX

Harju maakohus tunnistas keskkonnainspektsiooni eksametniku süüdi riigihankel endale kuuluva firma võitjaks korraldamises ja mõistis talle rahalise karistuse.

Kohus tunnistas Raivo Küti (57) süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvas rikkumises suures ulatuses ja konkurentsikuriteos ning mõistis talle rahalise karistuse 8282 eurot, vahendab ERRi uudisteportaal.

Samas mõistis kohus rahakaristusest täitmisele 1800 eurot ning määras karistuse ülejäänud osa tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kütt töötas keskkonnainspektsiooni haldusosakonna vanemspetsialisti ametikohal ning kuulus 2007. aastal kalajärelvalve mootorpaatide ostmiseks korraldatava riigihanke ettevalmistamise ja läbiviimise komisjoni.

Tema seisukohti arvestades sätestati hankedokumentidesse pakkujate võrdset kohtlemist eirav ning olemasolevaid konkurentsitingimusi ebamõistlikult kitsendav tingimus, mis andis riigihankel osalemisel põhjendamatuid eeliseid temale kuuluvale OÜ-le JMK Marine ning temaga seotud firmale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles