Lätit külastavate Vene turistide hulk kasvab ka sel aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki sildumiskai asub Riia vantsilla läheduses Daugava jõel
Tallinki sildumiskai asub Riia vantsilla läheduses Daugava jõel Foto: Wikipedia.org

Lätit külastavate Vene turistide hulga suurenemist on oodata ka käesoleval aastal, sellest annab tunnistust väljastatud viisade hulk, ütles neljapäeval Läti suursaadik Venemaal Edgars Skuja.

«Turistide huvi kasvab, see ressurss pole ammendatud. Vene turistid on väga heasoovlikud ning suhtuvad reisi ajal Lätisse suure huviga. Meile teadaolevalt on nende peamisteks sihtpunktideks Riia ja Jurmala, ent on tekkimas ka teisi linnu,» ütles Skuja, lisades, et head võimalused on turismi arendamiseks valdkondades, mis on seotud tervise ja keskkonnakaitsega, samuti maaturismiks.

Diplomaadi sõnul on Vene turistide hulga suurenemist täpselt raske prognoosida, ent selge on see, et nende hulk kasvab.

Mullu kasvas Lätit väisanud Vene turistide hulk 2010. aastaga võrreldes 37 protsenti.

Skuja lisas, et Moskva, Pihkva ja Kaliningradi esinduste konsulaarosakondade töötajad töötavad tugevdatud režiimil, et teenindada kõiki viisasoovijaid. Seejuures on Venemaa konsulaatides kehtestatud põhimõte, et dokumendid tuleb vastu võtta samal päeval kui inimesed on nad kohale toonud.

«Seetõttu võetakse samal päeval vastu kogu konkreetne järjekord. Olemasolevate ressursside tõttu tähendab see, et inimestel tuleb töötada väga kaua, et töödelda kõik esitatud dokumendid. Oleksin väga rõõmus, kui selle töö jaoks eraldataks eelarveline toetus,» märkis ta.

Skuja selgitas, et töö parandamiseks Venemaal on vaja inimesi, arvuteid ning ruumide mõningast rekonstrueerimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles