Ojuland: Türgi president toetab Eesti IT-eksportijate sisenemist Türgi turule

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Raigo Pajula

Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland kohtus eile töövisiidi käigus Ankaras Türgi presidendi Abdullah Güliga, kelle sõnul toetab ta Eesti IT-eksportijate sisenemist Türgi turule.


«72 miljoni elanikuga Türgi, kus pea poole elanikkonna keskmine vanus on 28 aastat, loob eelduse just uute lahenduste kasutuselevõtuks soodsa pinnase. See tähendab noort ja arenevat turgu Eesti ettevõtjatele ja seda eeskätt IT-sektori vallas,» sõnas Ojuland.

Türgi president avaldas tunnustust Eesti toetusele Türgi liitumiseks Euroopa Liiduga ja avaldas seejärel heameelt IT-konverentsi korraldamise üle Eesti ja Türgi ettevõtete ja riigistruktuuride vahel.

«Eestil on IT-vallas, mida Türgile pakkuda ja vastupidi. Meie teeme omalt poolt pingutusi selleks, et koostöö oleks sujuv ja tõrgeteta,» kinnitas president Gül.

Samuti kohtus Ojuland ka Euroopa asjade komisjoni esimehe Yasar Yakis'ga, kellega arutati Euroopa Liidu ja Türgi suhteid.

Ojuland avas eile hommikul IT-konverentsi, kus tutvustas Türgi juhtivatele IT-sektori esindajatele E-riigi ülesehitust, X-tee lahendust, küberkaitseprogrammi
ja mobiil-ID'd. Ojulandiga visiidil kaasas olnud äridelegatsioon esines presentatsioonidega nii mobiil-ID kui ka X-tee kasutamisest igapäeva elus ning andis põhjaliku ülevaate Eesti e-lahenduste toimimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles