Tööstustoodangu tootjahinnaindeks juunis kuuga ei muutunud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine ASis Norma.
Tootmine ASis Norma. Foto: Peeter Langovits.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2012. aasta juunis võrreldes maiga null protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuniga 1,5 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juunis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metalltoodete tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hindade langus kütteõlide ning elektroonikaseadmete tootmises.

2011. aasta juuniga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete tootmises ja hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta juunis võrreldes maiga -1,7 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuniga null protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid juunis keskmisest enam naftasaaduste ja toiduainete hinnad ning tõusid metallide, kummi- ja plasttoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta juunis võrreldes maiga -1,5 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuniga 3,8 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid juunis keskmisest enam naftasaaduste ja rõivaesemete hinnad ning tõusid tekstiil- ja puittoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles