«Rohelised» võlakirjad saavad erimärgistuse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator
Tuulegeneraator Foto: SCANPIX

Nii nagu saavad tarbijad poest osta Fairtrade'i kaubamärki kandvaid n-ö ausa kaubanduse kakaod ja kohvi, saavad investorid varsti osta sarnase erimärgistusega võlakirju, kirjutab Reuters.

Selline erimärgistus võimaldab investoritel ja pensionifondidel, mis on otsinud viise oma portfelli «rohelisemaks» muuta, kiiresti tuvastada taoliste ettevõtete võlakirjad, ilma et ise peaks taustauuringut tegema hakkama, kirjutab uudisteagentuur.

Et erimärgistust saada, peab ettevõte läbima eriauditi, mis tunnistaks, et firma on ka päriselt keskkonda säästev. Taolise auditi võib läbi viia näiteks KPMG, DNV või Bureau Veritas.

Seejärel peab ettevõte saama heakskiidu vastavalt komiteelt.

Rahvusvaheline energiaagentuur on ennustanud, et n-ö puhta energiaga tegelevad firmad vajavad selle sajandi keskpaigaks 140 triljoni dollari suurust investeeringut, kui valitsused soovivad väiksemat kliimasoojenemist kui 2 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles