Cameron tõotab tõkestada kreeklaste sissevoolu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron
Briti peaminister David Cameron Foto: SCANPIX

Peaministri David Cameroni sõnutsi on Suurbritannia valmis sulgema oma piirid Kreeka immigrantide ees, kui see riik euroalast välja visatakse.

Cameron kinnitas, et valitsus on «valmis tegema kõik mis vaja» hoidmaks ära suurt kreeklaste sissevoolu Britanniasse, kes põgenevad majanduslanguse eest kodumaal.

Cameron selgitas, et sellised piirangud kehtestataks üksnes juhul, kui süsteem satub «ekstreemse stressi» alla.

Samas olid tema kommentaarid üllatavad, kuna ELi kodanikel on tavaliselt õigus töötada ilma piiranguteta kogu ühisturu territooriumil.

«Loomulikult on meil valmis varuplaanid kõikvõimalike arengute puhuks... Juriidiline seisukoht on selline, et kui tekivad erakordsed pinged ja stress, siis on võimalik piirata migratsioonivoogusid,» ütles peaminister parlamendi koostöökomitee ees esinedes.

«Loomulikult me loodame, et seda ei juhtu... Ma oleksin valmis tegema kõik mis vajalik.»

Nimetatud hirmud põhinevad väljavaatel, et Kreekas võib järsult tõusta töötus – mis tooks kaasa suurte inimhulkade siirdumise teistesse ELi liikmesriikidesse tööd otsima.

Maikuus tunnistas siseministeerium, et valmistub eurokriisi kontekstis immigratsiooni oluliseks kasvuks mitte üksnes Kreekast, vaid ka teistest ELi liikmesriikidest.

Siseminister Theresa May ütles tookord, et käimas on ettevalmistused tulemaks toime suurte inimhulkade liikumistega, kui eurotsoon lähikuudel või -aastatel laguneb.

May sõnutsi uurisid ametnikud juba andmebaasidest, kas immigratsioon Euroopa kriisiriikidest on kasvanud.

Minister tunnistas, et märke migratsiooni kasvust veel polnud.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles