Vald otsib Vilsandile vedajat

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi
Vilsandi Foto: kaart.postimees.ee

Kihelkonna vallavolikogu andis oma eilsel istungil vallavalitsusele nõusoleku korraldada avalik konkurss, et leida vedaja, kes hakkab Vilsandile toimetama reisijaid ning varustama saareelanikke esmatarbekaupadega.


Viimased viis aastat on väikesaare rahvale seda teenust osutanud OÜ Vilsandi Liin, leping selle ettevõttega lõpeb 12. aprillil, kirjutab Oma Saar.

«Ega me usugi, et Vjatšeslav Leedo või Enn Pant sooviksid nii väikese asjaga tegeleda, kuid meil on siin välja kujunenud aastatepikkune traditsioon, et lisaks reisijate veole viiakse saare püsielanikele kaks korda nädalas saia ja piima,» rääkis vallavanem Jüri Saar, lootes, et tuleva kuu lõpuks peaks olema selge, kas mõni paadiomanik soovib veel nimetatud teenust osutada.

Saar ei välistanud ka võimalust, et Kihelkonnal tuleb võtta eeskuju Kaarma vallast ning omavalitsusele laevuke muretseda.

Kihelkonna vald soovib lepingu vedajaga sõlmida kolmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles