Maailma suurim autofirma kärbib tootmist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müümata Toyotad Suurbritannias.
Müümata Toyotad Suurbritannias. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma suurim autotootja Toyota Motor Corp plaanib tänavu valmistada 6,3 miljonit sõidukit ehk eelmise majandusaastaga võrreldes 27 protsenti vähem.


Üha süveneva majanduslanguse tõttu ei ole Toyota suutnud täita ka märtsiga lõppeva majandusaasta plaane, vahendas Yahoo! News. Toyota infot siiski otsesõnu ei kinnitanud, väites, et andmed ei põhine firma ametlikel majandustulemustel. Ametlikku plaani algavaks majandusaastaks pole ettevõte veel avaldanud.

Siiski on teada, et jaanuarikuus tuli Toyota liinidelt aastataguse ajaga võrreldes pea 40 protsenti vähem sõidukeid- 487 984. 2008. aastal tootis Toyota oma üle maailma asuvais tehastes umbes 8,6 miljonit autot.

Toyota tõdeb, et nõudluse languse ning jeeni tugevnemise tõttu jäädakse viimase 50 aasta jooksul esimest korda kahjumisse.

Autotootja on kutsunud ettevõtte presidendiks oma asutajaperekonna liikme Akio Toyoda, lootes viimaselt ettevõtte käekäigu olulist parandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles