Telia Sonera IT-arenduskeskus toob Eestisse 50 IT-töökohta

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT juhatuse esimees Valdo Kalm.
EMT juhatuse esimees Valdo Kalm. Foto: Mihkel Maripuu

Täna avas Telia Sonera Eestis grupi IT-arenduskeskuse, mis hakkab arendama teenuseid ja lahendusi kõikidele Telia Sonera mobiilivaldkonna Põhjamaade ja Baltikumi ettevõtetele. IT-arenduskeskus loob Eestisse 50 uut töökohta ning siin loodavad lahendused jõuavad 20 miljoni kliendi kasutusse.

 «Eestisse tuleb tippkeskus, kus paneme aluse maailmatasemel klienditeenindusele. Selleks loome dünaamilise töökeskkonna, toome töötajad ühte keskusesse ning suuname arendustegevuse konkreetsele valdkonnale,» ütles EMT juhatuse esimees Valdo Kalm.

«Valisime IT-arenduskeskuse asukohaks Tallinna, sest siin leidub valdav osa selle ala kompetentsist ja olemasolev üksus toimib efektiivselt,» ütles Telia Sonera mobiilivaldkonna tehnoloogiaüksuse juht Claes  Nycander. «Tallinna üksusel on tugevaim vundament, millele Telia Sonera IT-arenduskeskus rajada.»

Nycanderi sõnul hakatakse tööjõu värbamise eesmärgil koostööd tegema ka Eestis IT kõrgharidust pakkuvate õppeasutustega, samas ei pruugi kõik IT -arenduskeskuse 50 uut töötajat olla Eestist pärit.  

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse esimehe Taavi Kotka sõnul on Telia Sonera IT-arenduskeskuse Eestisse toomine tunnustuseks kogu Eesti IT-sektori tugevusele ning näitab meie spetsialistide kõrget taset Põhjamaade ja Baltikumi regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles