Keskkonnaamet nõuab parandusi Paldiski LNG terminali keskkonnamõju aruandesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiti Hääl ja Balti Gaasi tegevjuht Urmo Männi.
Heiti Hääl ja Balti Gaasi tegevjuht Urmo Männi. Foto: Peeter Langovits

Keskkonnaamet jättis Paldiski veeldatud gaasi (LNG) terminali teemaplaneeringu KSH aruande heaks kiitmata, amet soovitab seda parandada ja täiendada ning seejärel uuesti koos korrigeeritud teemaplaneeringuga avalikustamisele saata.

Keskkonnaamet märgib oma kirjas terminali arendavale OÜ-le Balti Gaas, et mitmes punktis on vaja KSH aruannet veel täiendada, kuna mõjusid keskkonnale on hinnatud ebapiisavalt ja KSH hindamisel on tehtud vigu.

Amet leidis ka, et planeeringu koostaja on jätnud planeeringu avalikustamise ajal laekunud ettepanekud põhjendamatult arvestamata. Näidetena toob amet välja, et Paldiski linnavalitsus on oma vastuskirjas Eesti ornitoloogiaühingu ettepanekutele esitanud subjektiivseid seisukohti ja valeinformatsiooni. Ka ei ole linnavalitsus arvestanud Eestimaa Looduse Fondi ettepanekutega, mille jättis samuti põhjendamata.

Amet toob oma kirjas KSH aruande kohta välja 42 täiendavat märkust. Muuhulgas palub amet ettevõttel esitada täiendavad dokumendid planeeritava tegevuse mõju kohta väärtuslikele maastikele, anda ülevaade terminaliga kaasneva süvendi rajamisest ning analüüsida kas süvistatav ala ja mahutipargi ala kattuvad, selgitada rohevõrgustiku vähenemise mõjusid, sisuliselt analüüsida planeeringu elluviimisega kaasnevaid sotsiaalmajanduslikke mõjusid, põhjendada kuidas terminali ehitusaegne liiklusmõju on ebaoluline, analüüsida raadamise ja metsaraidega seonduvat mõju ning kajastada planeeringus kõiki leevendusmeetmeid linnu, liblika- ja taimeliikide ning maastiku kaitseks.

Lisaks toob amet välja, et arendaja on planeeringus esitanud eksliku informatsiooni nagu sooviks tema ainukesena Eestis LNG-terminali ehitada ja Pakrineeme on selleks ainuvõimalik asukoht.

Teisipäeval ütles Balti Gaasi juhatuse esimees Urmo Männi BNS-ile, et ettevõtte loodab veel sellel nädalal saada keskkonnaametilt KSH aruandele heakskiidu, et jõuda seejärel planeeringu kehtestamiseni. Hilissügisel loodab ettevõte Männi sõnul juba terminali ehitusega alustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles