Üürikorterite nõudlus vähenenud, kuid hinnad endised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterid.
Korterid. Foto: SCANPIX

Tallinna üüriturg ja -hinnad hakkasid 2011. aasta suvel kiiresti tõusma. Vaatamata nõudluse vähenemisele ja pakkumiste hulga suurenemisele pole aga üürihinnad ometi langenud, kirjutab 1Partner Kinnisvara konsultant Helen Siller.

2012. aasta kevadel täheldame üüripindade kõige suuremat nõudlust Tallinna kesklinnas uute korterite järele. Inimesed eelistavad pigem puhast ja korralikku, kui remonti vajavat pinda.

Nõudluse-pakkumise suhe on tänavu kevadeks siiski veidi normaliseerunud – kui 2011. aasta sügisel võeti ka remonti vajav korter mõne tunniga, siis nüüd on otsustamiseks aega paar nädalat.

Siiski on paljud üürnikud korteri leidmisel kimbatuses, kuna üürileandjad on valivad. Raskusi võib tekkida lemmikloomadega peredel, teisest linnast Tallinna saabunud ehitajatel ning mõnikord ka väikelastega peredel.

Kindlasti tuleb üüripinna leidmisel kasuks, kui peres on kaks töötavat täiskasvanut. Soovitan pinnaotsijal võtta eel­miselt üürileandjalt soovituskiri, mida Eestis kohtab veel harva, kuid mujal Euroopas on tausta kontrollimine ja töökohas-sisse­tulekus veendumine tavapärased.

Hinnataseme paneb paika turg ning märgatavat hinnasula pole pärast sügist tulnud. Kui, siis on vaid veidi langenud korterite üürihinnad äärelinnas, muud hinnatasemed on jäänud püsima.
Praegu ei saa märgatavat üürihindade langust ette prognoosida, sest tõenäoliselt otsustavad ka üliõpilased suveks endale korteri alles jätta, et sügisel mitte enam hätta jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles