Biden: USA töökohtade loomime ei saa olema Euroopa arvelt

Copy
Koosteliin teleritehases Lõuna-Carolinas USAs. Tööstustellimuste maht kukkus USAs detsembris pooleteise aasta madalaimale tasemele, indekeerides majanduskasvu edasist pidurdumist.
Koosteliin teleritehases Lõuna-Carolinas USAs. Tööstustellimuste maht kukkus USAs detsembris pooleteise aasta madalaimale tasemele, indekeerides majanduskasvu edasist pidurdumist. Foto: Chris Keane / Reuters

President Joe Biden kinnitas neljapäeval, et tema jõupingutused USA töökohtade loomisel ei saa olema Euroopa arvelt.

«Minu mõte on selles, et me oleme tagasi tegutsemas ja seda on ka Euroopa. Ja me jätkame tootmistöökohtade loomist Ameerikas, kuid seda mitte Euroopa arvelt,» sõnas Biden ühisel pressikonverentsil president Emmanuel Macroniga.

Biden lisas, et leppis Prantsusmaa liidriga kokku mõlema poole lähenemisviiside ühtlustamises kliima- ja energiaküsimustes ning arvestades Euroopa muret USA väidetava protektsionismi pärast.

«Leppisime kokku, et arutame praktilisi samme oma lähenemisviiside koordineerimiseks ja joondamiseks, et saaksime tugevdada ja kindlustada tarneahelaid, tootmist ja innovatsiooni mõlemal pool Atlandi ookeani,» ütles Biden.

«Leppisime kokku oma lähenemisviiside uuesti sünkroniseerimises,» kinnitas Macron.

Macron toonitas ühtlasi veelkord USA ja Prantsusmaa koostöö olulisust.

Macron ütles, et USA ja Euroopa ei tohiks teineteisele vastanduda ja eurooplased peaksid tõstma oma tööstuslikke ambitsioone.

«Me tahame koos edu saavutada ja mitte üksteise vastu,» rääkis Macron.

«Meie, eurooplased, peame liikuma kiiremini ja jõulisemalt, et omada sama ambitsiooni, mis on Ühendriikidel,» sõnas Prantsusmaa president.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles