Hästi elame: euroametnikud tahavad ehitada maksumaksja rahaga omale erahotelli

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Europarlamendi hoone Strassbourgis
Europarlamendi hoone Strassbourgis Foto: imago stock&people/Scanpix

Europarlamendi juht tegi ettepaneku, ehitada euroametnikele Prantsusmaale oma hotell.

Politico kirjutab, et nende kätte jõudnud dokumentide järgi tahaks Euroopa parlamendi president Roberta Metsola ehitada Prantsusmaale Strassbourgi linna euroametnikele erahotelli.

Hotell tuleks Metsola plaanide kohaselt Strassbourgi linna. Uut hoonet poleks vaja ehitada, sest hotelliks saaks kujundada juba praegu Euroopa liidu institutsioonide kinnisvaraportfellis oleva Salvador de Madariaga hoone.

Metsola põhjendas hotelli ehitamise soovi sellega, et kuna nii ametnikud kui ka muud asjast huvitatud osapooled sõidavad iga kuu paariks Strassbourgi linna europarlamendi istungitele, siis paneb see linna hotellisektori surve alla. Seda survet aitaks lahendada oma hotell, mille ehitust siis rahastataks Euroopa Liidu rahadest ehk maksumaksja taskust.

Idee meeldis Politico andmetel Prantsusmaa valitsusele, kes tegi ettepaneku, et Metsola võiks ära osta veel ühe Strassbourgi kinnisvara, Osmose-nimelise hoone.

Plaani vastu olid europarlamendi demokraatide, sotsialistide ja roheliste saadikud.

Ideega minnakse siiski praegu edasi: europarlamendi administratsioon sai Politico andmetel ülesande, hotelli vajalikkust analüüsida ning analüüsi tulemused peaksid selguma nüüd novembrikuu keskpaigas. Europarlamendi büroo, kuhu kuuluvad 15 liiget, kellest üks on Metsola ise, arutab uue hoone ostuküsimust detsembrikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles