Lukoili juht: barreli keskmine hind alla 50 USD ei vaju

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukoili president Vagit Alekperov
Lukoili president Vagit Alekperov Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Naftabarreli keskmine hind 2009. aastal alla 50 dollari ei vaju, ennustas Vene naftafirma Lukoil president Vagit Alekperov.


Telekanalile Russia Today antud intervjuus ütles ta, et tulevaste naftatarnete stabiilsus võib olla tagatud barreli 70-90 dollari suuruse hinna puhul.



«Oleme optimistid ja arvame, et sel aastal barreli keskmine hind alla 50 dollari barreli eest ei kuku. Sellepärast, et vastasel korral ei saa naftakompaniid tagada stabiilseid energiatarneid meie tarbijatele. Aga just see on meie peamine eesmärk - stabiilsuse tagamine meie toorainega.»

Et hoida ära hindade järsku kasvu majanduse kriisist väljumisel - jääb hinnakoridor umbes 70-90 dollari vahele, lisas ta.

«Seetõttu arvame me, et nafta objektiivne hind annab naftatootjatele riikidele ja naftat töötlevatele firmadele võimaluse olla stabiilsete naftatarnete ja hindade garandiks.»

29. jaanuari seisuga kerkis OPECi naftakorvi hind 41,21 dollarini. Rekordilisel tasemel oli see 3. juulil 2008, küündides 140,73 dollarini.

Möödunud aasta keskmine naftabarreli hind oli 94,45 dollarit. Vene nafta Urals maksis keskmiselt 41,58 dollarit barrelilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles