Rahandusminister: Kreekal pole pääsu raha tagasimaksmisest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas täna, et Kreekal pole mingit pääsu riigile antava abiraha tagasimaksmisest.
Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas täna, et Kreekal pole mingit pääsu riigile antava abiraha tagasimaksmisest. Foto: SCANPIX

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas täna, et Kreekal pole mingit pääsu riigile antava abiraha tagasimaksmisest, kuna ükski laenu andev riik kreeklastele andeks ei anna.

«Teistel riikidel pole pääsu raha tagasinõudmisest. Seda ei andestata,» rääkis minister tänasel pressikonverentsil.

Ligi sõnul ootavad Kreekat nüüd ees väga karmid muutused, millest tõi välja alampalga langetamise, maksureformi ja ka riigifirmade erastamise. «Laiendatakse maksubaasi, vähendatakse erandeid, suurendatakse maksukogumist,» loetles Ligi.

Ministri sõnul on Kreeka ka üks suuremaid soodusravimite kinnimaksja, mistõttu tuleb ka selles «drastiline muutus».

Samas on kreeklaste poolehoid eurole endiselt suur ning ka viimaste küsitluste kohaselt on kaks kolmandikku inimestest ELi abiprogrammi poolt.

Ligi sõnul oleksid raha andmisest keeldumise tagajärjed tunduvalt raskemad, kui Kreeka pealesurutud muutused. Nii suured, et euroliit ei taha nende peale mõeldagi, vihjas minister, lisades, et riigis tegutsevate äärmuslike poliitiliste rühmituste tõttu on olukord väga plahvatusohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles