Mis asi on positiivne krediidiregister ja millised on selle riskid? (1)

PM Majandus
Copy
Andrus Alber
Andrus Alber Foto: Peeter Langovits

Mis asi on positiivne krediidiregister, kelle ja millised andmed seal registris nähtavad oleksid ning millised on selle registriga seotud riskid, selgub 17. veebruaril kell 11 finantsinspektsiooni seminaril. Seminari saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Finantsinspektsiooni tunniajasell positiivse krediidiregistri teemalisel veebiseminaril räägib Finance Estonia juhatuse liige Andrus Alber registri vajalikkusest, võlanõustaja Heete Simm toob näiteid olukordadest, kus positiivne krediidiregister oleks aidanud laenuorjust vältida.

Andmekaitseinspektsiooni jurist Merili Koppel räägib võimalikest ohtudest ja lahendustest seoses registriga. Rahandusministeeriumi finantsturgude poliitika osakonna juhataja Thomas Auväärt teeb detailsema ülevaate registri loomise hetkeseisust ning räägib, millal register valmis saab.

Mõned küsimused, millele peaks vastused saama: Kes ja kui palju peaks laenu saama – kas selline register muudab olukorda selles osas? Millised andmed ja kellele seal registris nähtavad oleksid? Milliseid riske andmekaitseinspektsioon registris näeb? Kas mõned tänased võlgnikud võiksid olemata olla, kui selline register oleks juba olemas? Kuidas teised riigid selliseid registreid on teinud? 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles