Päevatoimetaja:
Angelina Täker

UURING Eesti inimesed on järelmaksude usku

Copy
Väike- ja tarbimislaenud olid uuringu kohaselt populaarsemad naiste seas, krediitkaarti eelistasid rohkem mehed.
Väike- ja tarbimislaenud olid uuringu kohaselt populaarsemad naiste seas, krediitkaarti eelistasid rohkem mehed. Foto: Urmas Luik

Rahapood.ee ja Norstati uuringust selgus, et Eesti inimesed eelistavad ootamatute kulude finantseerimiseks järelmaksu ja väikelaenu, kuid sageli ei teadvusta nad laenudega kaasnevaid kõrgeid kulusid ja intressimäärade nüansse.

Eesti inimesed kasutavad ootamatute kulude finantseerimiseks kõige meelsamini järelmaksu ja väikelaenu, selgus Rahapood.ee ja Norstati läbi viidud finantskäitumise uuringust. 58% uuringus osalenud laenuvõtjatest vastas, et on viimase kahe aasta jooksul kasutanud kulutuste finantseerimiseks järelmaksu, 39% pidas mõistlikuks võtta aga väike- või tarbimislaenu, teatas Rahapood.ee.

«Kuigi järelmaks on Eestis väga levinud, on see reeglina üks kalleimaid finantseerimise võimalusi turul. On üsna tavaline, et järelmaksu puhul arvestatakse intressi kogu järelmaksu perioodi vältel algsummalt. Kui inimene maksab aja jooksul põhiosa tagasi, siis intressimaksed ei vähene. Kahjuks jäävad sellised nüansid inimestel krediidilepingut sõlmides tihti märkamata,» kommenteeris Svea Finance ASi opereeritava Rahapood.ee arendusjuht Tanel Lassik.

Tagasi üles