Bigbanki juht soovitab investeerida haridusse

Liina Laks
, reporter
Copy
Bigpanki juhi Jonna Pechteri sõnul võib praegusel volatiilsel turul nii suurelt võita kui samaväärselt kaotada. 
Bigpanki juhi Jonna Pechteri sõnul võib praegusel volatiilsel turul nii suurelt võita kui samaväärselt kaotada. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Bigbanki juht Jonna Pechter ütleb, et praeguseid noori ootab ees ajaloo madalaim investeeringutootlus ja mõistlikum on investeerida haridusse.

«Mina olen hetkel tõmmanud oma investeerimisportfelli üsna konservatiivseks, mul on natuke võlakirju ja ongi kõik. Võlakirjad on pikaajalised ja need on mul üsna madala riskiga, seega ei ole mõtet ega põhjust neid müüa,» rääkis Bigbanki juht Jonna Pechter oma investeeringute kohta.

«Aktsiapositsioonidest olen hetkel väljunud, enamik raha seisab investeerimiskontol ja ootab paremaid aegu ja häid mõtteid. Aktsiaturud on praegu riskantsed ja olles läbi elanud emotsionaalselt raskeid rahalisi kaotusi, lähtun väga selgelt põhimõttest, et investeeri ainult seda raha, mille kaotamist saad endale lubada – aga kui turg on väga volatiilne, siis tasub investeerida ainult seda raha, millest on üsna ükskõik,» selgitas Pechter. Ta rõhutas, et rahast ilmajäämine on see pool investeerimisest, millest eriti ei räägita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles