Riik süstib Nordicasse 30 miljonit eurot (3)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Nordica värvides Regional Jetile kuuluva lennuki ettevalmistused Tallinna lennujaamas. Pilt on illustratiivne.
Nordica värvides Regional Jetile kuuluva lennuki ettevalmistused Tallinna lennujaamas. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

​Valitsus otsustas kabinetinõupidamisel suurendada aktsiakapitali Nordicas 30 miljoni euro võrra, mille tingimuseks on kolme riikliku lennufirma ühendamine.

Lisaks Nordicale saavad rahasüsti Eesti Raudtee 10 miljoni ja Saarte Liinid 3 miljoni euro võrra, et tagada ettevõtete edukus tulevikus.

Majandus- ja taristuministri sõnul on aktsiakapitali suurendamine riigiosalusega äriühingutes mõeldud eelkõige kriisist võimalikult tugevana väljumiseks. «Lisaeelarvega turgutame riiklikke äriühinguid, et tulevikuvaates oleksid meil toimivad lennu-, laeva- ja raudteeliinid,» lisas Aas.

«Valitsusel on Nordicale ka suured ootused. Lisaks uuele ärimudelile peab Nordica tagama võimalikult palju otseliine olulistesse sihtpunkidesse Euroopas,» rõhutas Aas.

Valitsusepoolne Nordica aktsiakapitali suurendamise tingimuseks on Nordic Aviation Group Asi, Regional Jet OÜ ning Transpordi Varahaldus OÜ ühendamine. Uut ärimudelit peab Nordica esitlema valitsusele kahe nädala jooksul.

AS Eesti Raudtee aktsiakapitali suurendamine 10 miljoni euroga kindlustab äriühingu jätkusuutlikkust rahalist tuge vajavate projektide elluviimiseks, tagab vajaliku omafinantseeringu ja võimaldab projektidega liikuda ettenähtud ajagraafikus.

AS Saarte liinide aktsiakapitali suurendamine 3 miljoni euroga võimaldab aktsiaseltsil teha vajalikke investeeringuid ning parandab oluliselt omakapitali ja võõrkapitali suhet.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles